Home

Социјално-економски савет Републике Србије и Социјално-економски савет Грчке потписали су данас у Атини Меморандум о међусобном разумевању и сарадњи.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић је том приликом захвалио на гостопримству Социјално-економском савету Грчке и истакао да су Србија и Грчка велики пријатељи који имају могућности за још бољу сарадњу подсетивши да је сарадња ове две земље у претходном периоду била најизразитија у области банкарства.

Потписан Меморандум о сарадњи Социјално-економског савета Србије и Грчке

Poslednje ažurirano (utorak, 13 novembar 2018 21:34)

Opširnije...

 

Izmenom zakonskih propisa i njihovom striktnom poštovanju i uvođenjem visokih kazni za poslodavce koji ne poštuju mere bezbednosti i zdravlja na radu, kao i kampanjom svih aktera društva, mogu se sprečiti brojne nesreće i srmtni slučajevi na radu, koje su se poslednjih meseci dogodili u Srbiji, ukazano je danas na skupu koji je organizovao Savez samostalnih sindikata Srbije.
U cilјu traženje odgovora na pitanja kako sprečiti nesreće na radnom mestu, unaprediti i očuvati zdravlјe zaposlenih u svim oblastima, naročito u najrizičnijim, poput građevinarstva, rudarstva, hemijskoj, namenskoj i prerađivačkoj industriji, Savez je
Svi akteri društva, posebno državni organi, moraju da doprinesu stvaranju ambijenta koji će omogućiti bezbedan rad na svakom radnom mestu, kao i uvođenje oštrih kazni koje će sprečiti poslodavce da ne primenjuju sve neophodne mere bezbednosti i zdravlja na radu, rekao je predsednik SSSS Ljubisav Orbović.

Opširnije...

 

Info SES
Socijalno ekonomski savet Republike Srbije održao je danas Info dan u Narodnoj skupštini, na kojem je javnosti, kao i članovima reprezentativnih sindikata, predstavio ulogu i aktivnosti tog nezavisnog tela, osnovanog u cilju uspostavljanja i razvoja socijalnog dijaloga u Srbiji.
Savet je formiran 2001. godine, dok je 2004. godine donet Zakon o njegovom funkcionisanju, a čine ga 18 predstavnika Vlade Srbije, udruženja poslodavaca i reprezentativnih sindikata, koji sve odluke donose konsenzusom.

Poslednje ažurirano (četvrtak, 11 oktobar 2018 18:38)

 
 

U okviru projekta “Bezbednost i zdravlje na radu” od aprila 2016. do jula 2018. godine za sindikalne aktiviste održan je veći broj radionica u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Program obuke naših aktivista sprovodi Američki centar za međunarodnu radničku solidarnost (AFL-CIO Solidarity Center). Cilj programa je osposobljavanje tima sindikalaca za efikasno angažovanje u unapređivanju bezbednosti i zdravlja na radu, podršci u preventivi i saradnji sa nadležnim institucijama. Održane radionice bile su posvećene upoznavanju učesnika sa zakonskim okvirima, standardima i praksom u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, izradi Akta o proceni rizika na radu, a delom i upoznavanju sa procedurom prijavljivanja i postupkom inspektora rada u slučajevima kršenja zakona u ovoj oblasti, procenom rizika, ček listama itd.

Poslednje ažurirano (sreda, 22 avgust 2018 18:52)

Opširnije...

 

Upućujem vam najiskrenije čestitke povodom 6. avgusta, Dana rudara Srbije. Poštujući vaš težak i visokorizičan posao i vaše ogromno zalaganje za postizanje dobrih rezultata u interesu ukupnog razvoja privrede Srbije, dužnost svih nas je da vam se obezbede sigurni uslovi rada i adekvatna nagrada za težak posao, a vi budete bezbedni na svojim radnim mestima.
Danas je prilika da se podsetimo i 6. avgusta daleke 1903. godine kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za svoja prava, za bolji položaj i skraćenje radnog vremena.

Poslednje ažurirano (ponedeljak, 06 avgust 2018 13:47)

Opširnije...

 
Online
Imamo 6 gostiju na mreži
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns