Home Vesti

Danas su u Novom Sadu potpisli Aneks Kolektivnog ugovra za NIS ad, koji definiše visinu otpremnina za slučaj tehnolškog viška, reprezentativni sindikati i generalni direktor NIS ad. Da podsetimo da je Socijalni program prestao da važi na kraju prošle godine a obaveza ugovornih strana je bila da pitanje tehnološkog viška i visinu otpremnina definiše kolektivnim ugovorom.

Aneksom je utvrđena visina otpremnine za slučaj tehnološkog viška u visini od 500 evra u neto iznosu po godini ukupnog radnog staža zaposlenog i 1,5 jednokratne otpremnine u visini prosečne mesečne lične zarade zaposlenog ostvarene u prethodna tri meseca a koja nemože niža od 0.5 a ni veća od jedne prosečne zarade u kompaniji.

Poslednje ažurirano (sreda, 27 februar 2013 16:41)

 
  Cena akcije Naftne industrije Srbije (NIS) na Beogradskoj berzi iznosila je u petak 838 dinara, a pre nekoliko dana dostigla je iznos od čak 910 dinara, što je duplo veći iznos u odnosu na 2008. godinu kada su se one pojavile na Berzi.

Tadašnja cena NIS-ove akcije na berzi bila je 506 dinara, a najniža cena prošle godine iznosila 532 dinara u maju. NIS je 2008. godine prodat ruskoj kompaniji "Gasprom" u sklopu medjudržavnog sporazuma dve zemlje.

Opširnije...

 

Ako se dogodi da poslodavac licu koje obavlja poslove bezbednosti i zdravlja na radu ne omogući nezavisno i samostalno obavljanje poslova u skladu sa zakonom i pristup svim potrebnim podacima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, može se protiv poslodavca podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka

 prekrsajna odgovornost poslodavca

Poslednje ažurirano (subota, 02 februar 2013 09:52)

 
Poseban zakon o Južnom toku, kojim će taj gasovod biti proglašen za projekat od nacionalnog značaja, biće usvojen do kraja januara, izjavio je danas Tanjugu ministar rudarstva Milan Bačević i naglasio da je Srbija spremna za početak izgradnje tog značajnog energetskog projekta.

Posle usvajanja, na prvoj sledećoj sednici Vlade, predlog tog zakona će biti prosleđen Skupštini Srbije, gde će, zbog njegovog značaja, biti usvojen po hitnom postupku, do kraja januara, rekao je ministar.

On je podsetio da je to ministarstvo u najbržem mogućem roku, za nepunih 100 dana, završilo izradu prostornog plana posebne namene za Južni tok, koji je usvojila Vlada Srbije.

Opširnije...

 

Beograd -- Vodeći ekonomisti MMF-a priznali su da su pogrešili u preporukama o merama štednje u EU, piše RTS online.
Iako to nije zvaničan stav MMF-a, stručnjaci ukazuju da bi ta priznanja politiku MMF-a mogla da preokrenu u pravcu potrošnje umesto stezanja kaiša.
Dvojica vodećih ekonomista Međunarodnog monetarnog fonda, Olivije Blanšar i Daniel Lei priznali su da su pogrešili u preporukama o merama štednje u Evropskoj uniji. Iako to nije zvaničan stav te međunarodne finansijske organizacije, svetski i domaći ekonomisti ukazuju na to da bi politiku MMF-a, koja je počivala na stezanju kaiša, samopriznanje moglo da preokrene u pravcu potrošnje.

Poslednje ažurirano (subota, 19 januar 2013 12:48)

Opširnije...

 
Još članaka...
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns