Home Vesti

2019  •    Opširnije

arhiva Volim svoju zemlju.
Ali hoću da i ona voli mene. Da ceni ono što jesam i što znam. Ono zašta sam se školovao, pekao zanat, radio i istovremeno studirao. Znam šta sam joj dao.
Zna li ona šta mi oduzima?
Ono najvažnije – vreme. Pušta me da čekam. Da čekam posao, kredit, stan, bolji trenutak za ženidbu, rađanje, školovanje dece...
(Klikom na sliku preuzmi plakat)

Poslednje ažurirano (petak, 26 april 2019 11:56)

 

ГОРАН ТАКИЋ ПОНОВО ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА СИНДИКАТА ЕНЕРГЕТИКЕ ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

На 4. Конгресу Синдиката енергетике југоисточне Европе (RETUNSEE- Regional energy trade unions network of south eastern Europe) који је одржан у Београду од 10. до 12. априла 2019.године, уз присуство 42 делегата из 11 земаља, за председника је поново изабран Горан Такић, председник ЈСО НИС а.д.
alt

РЕТУНСЕЕ чини 21 Синдикална организација из Србије, Грчке, Словеније, Кипра, Хрватске, Турске, Белорусије, Босне и Херцеговине, Румуније, Црне Горе, Албаније и Северне Македоније. Циљ ове асоцијације је развијања сарадње и пружања подршке чланицама у борби за побољшање животних и радних услова, координирано деловање са европским и међународним синдикалним организацијама и одређивање стратегије према процесима глобализације, реорганизације и приватизације.

 

alt?????Zašto????...ovo je dan kada naš administrator nije dovršio ovu vest...

Savez samostalnih sindikata Srbije obnovio je inicijativu prema Vladi Srbije za izmenu Zakona o PIO, koja se odnosi na kaznene poene za prevremeni odlazak u penziju.
Stavljanjem ove tačke na dnevni red Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije, ponovo pokrećemo našu inicijativu za ukidanje kaznenih poena, kako bi, konačno, ova nepravedna mera prestala da važi, rekao je predsednik SSSS Ljubisav Orbović.
On je, nakon sednice SES-a, održane u Kragujevcu, dodao da očekuje da će vlada prihvatiti ovu inicijativu, koja ima podršku i UGS Nezavisnost i Unije poslodavaca Srbije.
Sednici socijalno ekonomskog saveta prisustvovali su predstavnici sindikata, Unije poslodavaca i grada Kragujevca, ali ne i resorni ministar Zoran Đorđević.

Poslednje ažurirano (četvrtak, 18 april 2019 12:06)

Opširnije...

 

Према предлогу закона о здравственом осигурању који је 8. јануара ушао у скупштинску процедуру, изабрани лекар може да отвори боловање до 60 дана.

То је дупло више него сада, а предложено је и да се за време одсуства са посла због неге детета до 18 година родитељима исплаћује накнада за боловање у висини од 100 одсто основне плате.

Такође, нове измене предвиђају и могућност допунског и додатног добровољног осигурања, а предвиђена је и мера коју осигураници могу да тумаче као санкцију - да се у случају неоправданог изостанка са превентивних прегледа, плаћа 35 одсто цене лечења.

Poslednje ažurirano (subota, 26 januar 2019 16:34)

 

Социјално-економски савет Републике Србије и Социјално-економски савет Грчке потписали су данас у Атини Меморандум о међусобном разумевању и сарадњи.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић је том приликом захвалио на гостопримству Социјално-економском савету Грчке и истакао да су Србија и Грчка велики пријатељи који имају могућности за још бољу сарадњу подсетивши да је сарадња ове две земље у претходном периоду била најизразитија у области банкарства.

Потписан Меморандум о сарадњи Социјално-економског савета Србије и Грчке

Poslednje ažurirano (utorak, 13 novembar 2018 21:34)

Opširnije...

 
Još članaka...
Članovi smo
industriall retunsee
Language
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Linkovi
ramrrs
jsonisad
sindsrbgas
sindirns