INDUSTRIJA 4.0: Održana (online) nacionalna radionica u Srbiji

Sindikat energetike Srbije uspešno je organizovao nacionalnu radionicu putem platforme Zoom, 14. marta, okupivši 15 učesnika iz različitih kompanija u energetskom sektoru. Radionica je započela u 10 sati i protezala se kroz bogat program koji je moderirao koordinator projekta Veljko Milošević, predsednik Sindikate energetike.

Jedan od istaknutih sindikalaca, Jugoslav Ristić, imao je značajnu ulogu kao predavač, prezentirajući tri ključna Priručnika nastala kao rezultat projekta. Ovi priručnici fokusirani su na proces digitalizacije unutar kompanija u energetskom sektoru, predstavljajući važne korake ka modernizaciji industrije.

Olivera Simović, administrativni radnik na projektu, i poslovni sekretar Sindikata energetike predstavila je Nacionalni izveštaj za Srbiju, formiranog na osnovu analize istraživanja poslovanja tri kompanije u energetskom sektoru Srbije dobijenih iz online intervjua sa zaposlenima i menadžmentom u tim kompanijama.

Tokom radionice, učesnici su žustro diskutovali o temama digitalizacije, zelene tranzicije i uključenosti zaposlenih u ovaj ključni proces. Veljko Milošević je dao pregled faza sastanka i istakao važnost industrijskih transformacija kroz istoriju, naglašavajući kontekstualnu važnost digitalizacije u današnjem vremenu.

Na kraju satanka Jugoslav Ristić izneo je veliki broj zaključaka značajnih na nacionalnom nivou a tiču se implementacije digitalizacije u energetskom sektoru.

Ova nacionalna radionica nije samo predstavila važne korake ka modernizaciji energetskog sektora već je takođe naglasila neophodnost saradnje i uključenosti svih aktera kako bi se postigla održiva zelena tranzicija.

Scroll to Top