SSRES: Održana sednica Republičkog odbora i „team building“ na Rtnju

U ponedeljak 27. maja, održana je osma redovna sednica Republičkog odbora SSRES u Hotelu Ramonda na Rtnju, sa početkom u 10h. Sednici je prisustvovalo 27 članova odbora, čime je utvrđeno da postoji kvorum i da se sednica može održati. Sednicu je otvorio i njom presedavao predsednik SSRES Veljko Milošević. Prema prvoj tački dnevnog reda jednoglasno je usvojen  Zapisnik sa pethodne sednice Republičkog odbora.

U daljem toku sednice Samostalni sindikat radnika energetike Srbije proširio je broj svojih članova prihvatanjem Zahteva za pristupanje Sindikalne organizacije Institut Mihajlo Pupin-Automatika. Takođe, verifikovan je član Republičkog odbora Milovan Šikmanović ispred Organizacije sindikata NIS Naftagas promet, umesto Radovana Zeljkovića, koji je otišao u penziju.

Prihvaćen je i Izveštaj Nadzornog odbora sa pete Redovne sednice NO održane 27.marta u Novom Sadu kao i Izvršenje plana prihoda i rashoda Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije za 2023. godinu.

Na osnovu Predloga Odluke Predsedništva Saveza Samostalnih sindikata Srbije, a prema petoj tački dnevnog reda, jednoglasno je usvojena Odluka o održavanju izbora u Samostalnom sindikatu radnika energetike Srbije.

Sednici je prisustvovao i potpredsednik Saveza Samostalnih sindikata Srbije Duško Vuković, koji je prisutnim članovima organa SSRES pružio informacije o pripremama i aktivnostima sindikata uoči najavljenih izmena radnog zakonodavstva.

Članovi organa aktivno su diskutovali i o temama i problemima sa kojim se suočavaju Sindikati i Sindikalne organizacije ali i položaju zaposlenih na nacionalnom nivou.

Sledećeg dana 28. maja, organizovan je uspon na planinu Rtanj u sklopu team buildinga u organizaciji Samostalnog sindikata radnike energetike Srbije (fotografije ispod).

 

Scroll to Top